Eberhard Wedekind podkreśla długoterminowy charakter korzyści płynących z DasCoin

Eberhard Wedekind, prezes Zarządu DasCoin, udzielił ważnego wywiadu francuskiemu La Bourse et La Vie, wyjaśniając wyjątkowe i ugruntowane miejsce DasCoin w świecie technologii blockchain.

W rozmowie z reporterem Didierem Testotem, który opublikował materiał na stronie La Bourse et La Vie, Eberhard wyjaśnił, co przyciągnęło go do DasCoin i do ekosystemu.

Do firmy wnoszę moje bogate doświadczenie. Blockchain i kryptowaluty są czymś na kształt kolejnego Internetu – Internetu zaufania. DasCoin nie postrzega siebie, jako waluty do krótkoterminowych spekulacji. Członkowie naszej społeczności bardziej skupiają się na korzyściach w średnim i długim terminie

powiedział Wedekind.

Dostrzegają to, że DasCoin może dla nich pracować i służyć jako narzędzie pozwalające im uczestniczyć we wczesnych etapach finansowania i rozwoju firm typu start-up.

Chcemy być wiodącą walutą w głównym obiegu, o wysokiej użyteczności. Zbudowaliśmy ekosystem różnych firm wspierających wizję DasCoin, dostrzegamy potencjał różnych produktów i naszego systemu płatności oraz możliwości budowania dobrobytu jak największej liczby osób. Nasz ekosystem to solidny fundament dla osób, które nie mają dostępu do świata finansów, a który pomaga im być jego częścią.

Wedekind omówił również ważne kroki, które zostały podjęte, aby zapewnić uwierzytelnienie wszystkich użytkowników zakładających konto DasWallet.
large_DEc2.jpg

W walce z praniem brudnych pieniędzy przede wszystkim wymagamy, żeby każdy członek naszej społeczności przeszedł proces KYC (Know Your Customer). Dzięki temu nie ma w niej osób, o których nic nie wiemy. To najlepszy sposób, aby uniknąć problemów związanych z tym zjawiskiem. Współpracujemy z regulatorami z całego świata. Na bieżąco wymieniamy się naszym knowhow. KYC jest dla nas niczym mantra.

Odnosząc się do sugestii, że w 2018 roku nastąpił krach na rynkach kryptowalut, Wedekind udzielił następującego komentarza:

To stosunkowo młoda branża. Szum pod koniec ubiegłego roku był naprawdę ogromny. Konsumenci zainteresowani rozpoczęciem przygody na tym rynku powinny zasięgnąć porady osób trzecich. Dopóki sytuacja się nie ustabilizuje, należy spodziewać się pewnej zmienności.