Wpływ społeczny i blockchain: Planowanie zrównoważonej przyszłości

Zrównoważona odpowiedzialność za ludzi, planetę i zyski.  Kryptowaluty mają kluczowe znaczenie dla zrównoważonego globalnego rozwoju.

Zgoda ONZ. Celem jest osiągnięcie 17 celów zrównoważonego rozwoju do roku 2030, w tym zakończenie skrajnego ubóstwa, powszechność szczepień i czysta energia w krajach rozwijających się.Cele te zostały przyjęte przez  liderów ONZ podczas wrześniowego Szczytu Zrównoważonego Rozwoju (SDG)  2015.

Agenda SDG obejmuje wiele kwestii, począwszy od zdrowia, poprzez  równość płci, aż po edukację, i głównie skupia się na zapewnieniu, że  kwestie związane z ludnością świata i samą planetą Ziemią nie zostaną  pominięte.

W centrum tego globalnego ruchu jest moneta DasCoin, a to wszystko dzięki Das33, nowej platformie crowdsourcingowej. Michael Mathias CEO DasCoin znajdował się wśród grona liderów ze świata biznesu, uczestniczących we  wrześniowych prezentacjach na szczycie ONZ. Jego wystąpienie dotyczyło  realizacji ambitnych planów ONZ za pośrednictwem nowych technologii.

Podczas wydarzenia, Michael Mathias  zwrócił się do dygnitarzy, mówiąc że: „Wciąż jest nadzieja na pewną  przyszłość”. „Blockchain jest numerem jeden wśród rozwiązań  technologicznych, pozwalającym osiągnąć cele SDG, ponieważ ma  największy potencjał”.Następnie Mathias wypowiedział się  opierając się na własnych doświadczeniach w tym zakresie, na temat  wprowadzonej we wrześniu tego roku platformy crowdfundingowej Das33 i  fundowanej za jej pośrednictwem firmie Greenstorc, przedsiębiorstwie  nowej generacji prowadzącym przełomowe pilotażowe projekty w Kenii.

Platforma Das33, nazwana od 33  węzłów, na których powstało środowisko blockchain, umożliwia przesyłanie  projektów użytkowników, promowanie ich i pozyskiwanie na nie funduszy, a  dodatkowo każdy uczestnik może wspierać trwające projekty, przenosząc  je ze świata idei do namacalnej rzeczywistości.

Greenstorc tworzy czystą energię z  dowolnego źródła ciepła, korzystając z technologii geotermalnych. To  doskonały przykład na to, jak ogromny wpływ na rzeczywistość mają  platforma Das33 i jej partnerzy. Rozwiązanie to przekształca ciepło na  energię elektryczną, dzięki czemu regularnie generuje przystępny cenowo  prąd w dowolnym miejscu na ziemi bez konieczności zasilania  zewnętrznego. Taki projekt zmieni społeczeństwo nie do poznania.

Technologia Greenstorc dodatkowo  zbiera ciepło odpadowe wygenerowane w wyniku prac przemysłowych i  rolniczych, aby generować prąd bezemisyjnie. W długim terminie  technologia dostarczy prąd milionom ludzi w odległych miejscach na  ziemi, zwłaszcza tam, gdzie dotychczas elektryfikacja nie miała miejsca.

Greenstorc jest kierowane przez CEO,  Paula Flynn, który twierdzi, że kryptowaluty i finanse rozproszone  zmieniają partnerstwo społeczne. Dzięki nim firmy mogą czerpać korzyści  ze zmian przy jednoczesnym dzieleniu się zyskami z krajami rozwijającymi się.

Istnieje wiele małych organizacji  działających zgodnie z zaleceniami ONZ, które chcą przyczynić się do  wspólnych sukcesów. Niestety, do niedawna nie były one transparentne,  ale od teraz, dzięki technologii blockchain, wszystko się zmieni.

stwierdził Flynn na tegorocznym panelu SDG ONZ. Oczywiście platforma Das33 również pomoże w tym zakresie.

Das33 to platforma przełomowa, która  stała się unikatowym rozwiązaniem crowdsourcingowym oferującym wysoki  poziom bezpieczeństwa i skuteczną administrację w przypadku każdego  przedsięwzięcia korzystającego z crowdsourcingu.

stwierdził Mathias.

To spółka, z której będą zadowoleni wszyscy, a zwłaszcza osoby, które ją stworzyły.

Kolejnym krokiem dla Das33 będzie  realizacja finansowania projektu Greenstorc przy jednoczesnym  wprowadzaniu świeżych pomysłów nowych start-upów, ale znajdzie się też  miejsce dla dojrzałych firm poszukujących ścieżek rozwoju.

Po realizacji celu finansowania  Greenstorc w przedsprzedaży w zaledwie 60 godzin, proces crowdfundingu  trwa nadal. Już 30 września witrynę Das33 uruchomiono na nowo w celu  wdrożenia przepływu użytkowników, umożliwiającego firmom przesyłanie  własnych projektów.
Podsumowując, Das33 to potężne  rozwiązanie, które pomoże branży ICO dzięki wbudowanemu systemowi  weryfikacji wymagającego od wszystkich potencjalnych współpracowników  przejścia dwustopniowego filtra oceny (drugi filtr angażuje niezależną  komisję oceniającą, której przewodniczy Ruud Hendriks, znany między  innymi jako jeden z dyrektorów generalnych sprzedaży Goldman Sachs Asset  Management na Europę).

DasCoin debiutuje na CoinBene – jednej z największych giełd azjatyckich

DasCoin zadebiutował dziś na giełdzie CoinBene, zapewniając globalnej społeczności kryptowalutowej dostęp do kolejnego ważnego rynku i czyniąc następny krok ku dynamicznej ekspansji. Choć CoinBene funkcjonuje krócej niż jeden rok, systematycznie zajmuje wysoką pozycję w rankingu CoinMarketCap.

Blair Baker, prezes AlliancePay, ogłosił, że pilotażowe rozwiązanie służące do dokonywania cyfrowych płatności, które jest wstępną wersją DasPay, po pierwszych 80 dniach funkcjonowania dowiodło tworzenia się płynności handlowej dla waluty DasCoin.
Projekt Das33 zadebiutuje we wrześniu

Już tylko kilka dni dzieli nas od premiery długo wyczekiwanego projektu Das33. Wrażeniami, jakie towarzyszą nam przy projekcie, postanowił podzielić się Michael Mathias, CEO DasCoin, podczas cotygodniowego webinarium NetLeaders.Das33 to platforma wykorzystująca technolog