Greenstorc nawiązuje współpracę z DasCoin w ramach Das33

Spółka Greenstorc, światowy lider w zakresie geotermii niskiej entalpii (niskotemperaturowej) oraz pozyskiwania ciepła z odpadów przemysłowych, ogłosiła zamiar pozyskania 1,5 mln dolarów w pierwszej z trzech transz finansowania na łączną kwotę 5 mln dolarów, za pośrednictwem opartej na technologii blockchain nowej platformy Das33, która oficjalnie debiutuje 7 września br.

Misją Greenstorc jest zapewnienie dostępnej przez całą dobę, taniej i ekologicznej energii elektrycznej, w tym również społecznościom, które wcześniej nie miały łatwego dostępu do energii. Od rozpoczęcia działalności w 2017 r. spółka skupiła wokół siebie światowej klasy ekspertów ds. czystej energii, takich jak niemiecki wynalazca i jednocześnie prezes spółki Johannes Bergsch, który opatentował metody odzysku energii.

Bardzo cieszymy się ze współpracy z DasCoin w ramach nowej platformy Das33. Innowacyjna metoda pozyskiwania finansowania pozwoli nam zgromadzić kapitał bez emisji akcji czy zaciągania zobowiązań o znacznej wartości. Jesteśmy przekonani, że platforma Das33 pozwoli nam rozpocząć zupełnie nowy etap rozwoju

– powiedział prezes Greenstorc Ltd. Paul Flynn.

Platforma Das33 wyróżnia się na tle innych platform TAO (ang. Token Asset Offering) tym, że wspiera ją zmotywowana i zaangażowana społeczność 125 tys. posiadaczy waluty DasCoin. To oni otrzymają pierwszeństwo w pierwszej transzy finansowania.

To wielki zaszczyt powitać Greenstorc, która jako pierwsza korzysta z naszej platformy Das33. Życzymy Greenstorc powodzenia w ich ambitnych planach

– powiedział Michael Mathias, prezes DasCoin.

Przed dopuszczeniem do pozyskiwania finansowania za pośrednictwem Das33, Greenstorc i jej plany rozwojowe zostały poddane analizie przez niezależną komisję ekspertów biznesowych. Wyrazili oni pozytywną opinie o strategii biznesowej Greenstorc, która w ich ocenie jest jasna, dobrze przygotowana, zrównoważona i zapewnia warunki do tworzenia wartości dla przyszłych inwestorów.