Waluta zaufania zyskuje dzięki współpracy z giełdą IDAX

DasCoin, Waluta Zaufania i nośnik wartości w DasEkosystemie debiutuje dziś na IDAX – giełdzie o wysokich dziennych obrotach, oferującej dostęp do ponad 40 monet i tokenów.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z wejścia na giełdę IDAX. W jeszcze większym  stopniu rozszerzamy dostępność naszej waluty. Cieszymy się również z  tego, że giełda umożliwia handel chińską walutą RMB.  Chcemy, żeby  DasCoin był dostępny w częściach świata o strategicznym znaczeniu, a  IDAX to wartościowy partner o unikalnym rodowodzie, który od początku  działalności funkcjonował także jako centrum badawcze blockchain

– powiedział CEO DasCoin, Michael Mathias.

Debiut na giełdzie publicznej IDAX, działającej w Mongolii, to kolejny  krok w kierunku zwiększenia dostępności DasCoin na światowych rynkach.  DasCoin zapowiada także zbliżający się debiut na Coinbene – jednej z  dziesięciu największych giełd walut cyfrowych według CoinMarketCap. W  kwietniu 2018 roku DasCoin zaczął być notowany na giełdach Coinfalcon,  BTC-Alpha i EUBX.

Kolejnym sukcesem DasCoin, poza coraz większą  dostępnością na giełdach, jest z pewnością nawiązanie współpracy z  Blockfolio, czyli popularną, darmową aplikacją do zarządzania portfelami  kryptowalutowymi.

DasCoin wykorzystuje zalety tradycyjnych i  rozwijających się walut cyfrowych, jednocześnie eliminując ich  ograniczenia technologiczne. Blockchain DasCoin potrafi przetworzyć do  100 tys. transakcji na sekundę i wykorzystuje technologię rozproszonych  rejestrów BitShares, znaną jako Graphene.

W ubiegłym miesiącu blockchain  DasCoin zwiększył szybkość działania o 100 proc., a czas przetwarzania  bloku skrócił się z 6 do 3 sekund. Szybkość rozliczeń wzrosła więc  znacznie, czyniąc blockchaina DasCoin jednym z najszybszych rozwiązań na  rynku.