Projekt Das33 zadebiutuje we wrześniu

Już tylko kilka dni dzieli nas od premiery długo wyczekiwanego projektu Das33. Wrażeniami, jakie towarzyszą nam przy projekcie, postanowił podzielić się Michael Mathias, CEO DasCoin, podczas cotygodniowego webinarium NetLeaders.

Das33 to platforma wykorzystująca technologię blockchain do tokenizacji inteligentnych kontraktów w niezmiennym formacie cyfrowym. Wzięła swoją nazwę od 33 głównych węzłów (nodes), na których oparty jest blockchain DasCoin. Das33 oferuje firmom na wczesnym etapie dostęp do zasobów finansowych potrzebnych do rozwoju ich przedsiębiorstw bez konieczności korzystania z istniejącego kapitału własnego lub ponoszenia kosztownego zadłużenia.

Platforma wprowadza unikalny format tokena cyfrowego zwany "tokenem premium", który umożliwia firmie płacenie wstępnie zdefiniowanej premii posiadaczom tokenów w oparciu o osiągnięte przez firmę kluczowe wskaźniki wydajności (KPI).

Użytkownicy Das33 mogą tworzyć własne projekty, promować je i finansować ich rozwój. Każdy członek społeczności DasCoin będzie mógł łatwo wspierać projekty, przenosząc je z poziomu pomysłu do zrealizowanej inicjatywy.

Każdy, kto posiada konto DasWallet, które jest w pełni zgodne z KYC (ang. Know Your Customer – proces weryfikacji tożsamości) może zaangażować się we wspieranie projektów w ramach Das33. W zamian osoba ta otrzymuje udział w firmie, którą wsparła.

Chcemy wprowadzić nowy format, który różni się od paradygmatu tokena narzędziowego czy formatu tokena zabezpieczającego. Kiedy 7 września wprowadzimy na Das33 pierwszy projekt beta, wówczas zdradzimy więcej szczegółów na ten temat. Platforma jest moderowana, więc trafią na nią tylko wyselekcjonowane projekty. Chcemy, aby była jasność co do wartości nagrody, którą dostajesz – otrzymujesz wypłatę w sprawdzalny, przewidywalny i określony sposób. Myślę, że zainicjuje on wiele pomysłów. Chcemy, aby Das33 pod koniec września był bardzo solidną, ciekawą platformą pełną wspaniałych projektów

komentuje Michael Mathias, CEO DasCoin.

Wpływ społeczny i blockchain: Planowanie zrównoważonej przyszłości

Zrównoważona odpowiedzialność za ludzi, planetę i zyski.  Kryptowaluty mają kluczowe znaczenie dla zrównoważonego globalnego rozwoju.

DasCoin debiutuje na CoinBene – jednej z największych giełd azjatyckich

DasCoin zadebiutował dziś na giełdzie CoinBene, zapewniając globalnej społeczności kryptowalutowej dostęp do kolejnego ważnego rynku i czyniąc następny krok ku dynamicznej ekspansji. Choć CoinBene funkcjonuje krócej niż jeden rok, systematycznie zajmuje wysoką pozycję w rankingu CoinMarketCap.

Blair Baker, prezes AlliancePay, ogłosił, że pilotażowe rozwiązanie służące do dokonywania cyfrowych płatności, które jest wstępną wersją DasPay, po pierwszych 80 dniach funkcjonowania dowiodło tworzenia się płynności handlowej dla waluty DasCoin.