DasCoin już wkrótce na CoinBene

DasCoin (DASC) wejdzie na jedną z czołowych giełd kryptowalut CoinBene. Premierę zapowiedział DasCoin CEO, Michael Mathias, komentując: „Publiczny trading to proces kluczowy dla rozwoju DasCoin. Jesteśmy podekscytowani faktem współpracy z CoinBene, która jest jedną z największych kryptowalut na świecie”.

CoinBase to założona w listopadzie 2017 roku giełda kryptowalut z siedzibą w Singapurze, która w krótkim czasie weszła do grona dziesięciu największych giełd walut cyftowych na świecie, według CoinMarketCap.

Debiut DasCoina na CoinBene nastąpi jeszcze w sierpniu tego roku. Tymczasem Michael Mathias aktywnie zabiega o wejście na kolejne giełdy. Spodziewany termin ogłoszenia nowej współpracy to koniec sierpnia.

CoinBene realizuje transakcje o wartości średnio 4 miliardów dolarów miesięcznie (według danychCoinMarketCap). Giełda ma 2 miliony aktywnych użytkowników w ponad 150 krajach na świecie i największą popularnością cieszy się we wschodniej Azji.

DasCoin uczcił nawiązanie pierwszej współpracy z giełdami zewnętrznymi EUBX, BTC-Apha i CoinFalcon organizując 27 kwietnia w Londynie wydarzenie DasCoin: The Evolution of Money. Podczas spotkania Michael Mathias złożył obietnicę rychłego wejścia na kolejne parkiety, która już za chwilę zostanie spełniona.

W międzyczasie DasCoin zaczął być notowany na dwóch platformach analizujących wahania w walutach cyfrowych – CoinMarketCap i Blockfolio. Ponadto w lipcu tego roku blockchain DasCoina przyspieszył z 6 do 3 sekund i jest teraz jedną z najszybszych technologii tego rodzaju na świecie (więcej informacji na ten temat do przeczytania tutaj)