Szybkość Blockchaina DasCoin wzrasta o 100%

Dwukrotnie szybszy blockchain DasCoin dołącza do grona najszybszych technologii blockchain na świecie.

DasCoin, czyli Waluta Zaufania i nośnik wartości w DasEkosystemie, osiągnął kolejny, ważny etap w swoim rozwoju – wdrożono w nim technologię Graphene, dzięki której blockchain DasCoin przetwarza bloki operacji dwukrotnie szybciej.

Nowa prędkość przetwarzania jednego bloku operacji w tylko trzy sekundy czyni blockchain DasCoin jednym z najszybszych na świecie. Możliwość skalowania i szybkość przetwarzania to strategiczne cele zespołu rozwijającego DasCoin, które przyczynią się do wzrostu liczby operacji po udostępnieniu rozwiązania płatniczego w ekosystemie oraz coraz szersze wykorzystanie DasNet.

Szybkość blockchaina będzie zwiększana, aby pozostał najszybszym, najbardziej niezawodnym i najbezpieczniejszym systemem rozliczeniowym, zapewniającym najwyższej jakości usługi globalnej społeczności użytkowników.

To niesamowite osiągnięcie dla DasCoin i naszych deweloperów. Taki  wynik udało nam się osiągnąć dzięki zastosowaniu w naszym blockchainie  technologii Graphene. Staramy się podkreślić rolę DasCoin jako Waluty  Zaufania w nowej, cyfrowej gospodarce, a dzisiejsza wiadomość pomoże nam  sięgnąć po pozycję lidera rozwiązań płatniczych opartych na technologii  blockchain.

mówi Michael Mathias, CEO DasCoin.

Dzięki najwyższej klasy systemowi zarządzania technologii Graphene, która jest podstawą naszego blockchaina, udało się skonfigurować parametry operacyjne systemu do pracy niemal w czasie rzeczywistym. W przeciwieństwie do innych technologii, te zmiany można wprowadzić w całym systemie nawet bez konieczności aktualizacji oprogramowania po stronie klientów i na serwerach. Technologia Graphene umożliwia modyfikację kluczowych parametrów systemu, np. maksymalnego rozmiaru bloku, w jedynie 30 minut.

Blockchain DasCoin wyznaczył nowy standard jeszcze przed wdrożeniem tej technologii, przetwarzając bloki w tylko 6 sekund.

Wpływ społeczny i blockchain: Planowanie zrównoważonej przyszłości

Zrównoważona odpowiedzialność za ludzi, planetę i zyski.  Kryptowaluty mają kluczowe znaczenie dla zrównoważonego globalnego rozwoju.

DasCoin debiutuje na CoinBene – jednej z największych giełd azjatyckich

DasCoin zadebiutował dziś na giełdzie CoinBene, zapewniając globalnej społeczności kryptowalutowej dostęp do kolejnego ważnego rynku i czyniąc następny krok ku dynamicznej ekspansji. Choć CoinBene funkcjonuje krócej niż jeden rok, systematycznie zajmuje wysoką pozycję w rankingu CoinMarketCap.

Blair Baker, prezes AlliancePay, ogłosił, że pilotażowe rozwiązanie służące do dokonywania cyfrowych płatności, które jest wstępną wersją DasPay, po pierwszych 80 dniach funkcjonowania dowiodło tworzenia się płynności handlowej dla waluty DasCoin.. Podczas odbywając