DasCoin wchodzi we współpracę z Blockfolio

Krótko po starcie obecności na CoinMarketCap, DasCoin (DASC) dołącza do grona kryptowalut dostępnych w specjalistycznym programie Blockfolio. Blockfolio to najpopularniejsza na świecie bezpłatna aplikacja mobilna do zarządzania portfelem kryptowalutowym, pozwalająca na śledzenie kursu wirtualnych walut na światowych giełdach.

Do najbardziej przydatnych funkcjonalności Blockfolio należy m.in. możliwość monitorowania kursów wymiany krypto w czasie rzeczywistym, śledzenie bilansu zysków i strat naszych inwestycji, czy stworzony w ostatnim czasie Blockfolio Signal – system alertów, dostarczający istotnych dla każdego inwestora informacji z rynku kryptowalut i blockchain. Aplikacja jest dostępna na Google Play oraz w App Store.

DasCoin notuje swoją obecność na łamach coraz większej liczby portali i programów przeznaczonych do monitorowania wirtualnych walut. Współpraca z Blockfolio to kolejny dla DasEkosystemu kamień milowy w drodze do integracji waluty zaufania DasCoin z globalnymi komponentami rynku fintech.

Debiut DasCoin w aplikacji Blockfolio ma miejsce na kilka tygodni przed DasPay i Das33, czyli przełomowych dla całego ekosystemu projektów, o których szerzej poinformujemy po 30 czerwca, czyli globalnym spotkaniu NetLeaders w Hiszpanii.

Wpływ społeczny i blockchain: Planowanie zrównoważonej przyszłości

Zrównoważona odpowiedzialność za ludzi, planetę i zyski.  Kryptowaluty mają kluczowe znaczenie dla zrównoważonego globalnego rozwoju.

DasCoin debiutuje na CoinBene – jednej z największych giełd azjatyckich

DasCoin zadebiutował dziś na giełdzie CoinBene, zapewniając globalnej społeczności kryptowalutowej dostęp do kolejnego ważnego rynku i czyniąc następny krok ku dynamicznej ekspansji. Choć CoinBene funkcjonuje krócej niż jeden rok, systematycznie zajmuje wysoką pozycję w rankingu CoinMarketCap.

Blair Baker, prezes AlliancePay, ogłosił, że pilotażowe rozwiązanie służące do dokonywania cyfrowych płatności, które jest wstępną wersją DasPay, po pierwszych 80 dniach funkcjonowania dowiodło tworzenia się płynności handlowej dla waluty DasCoin.. Podczas odbywając