Anna Hejka Przewodniczącą Rady Doradczej DasCoin Hong Kong

Ekspertka bankowości inwestycyjnej i komercyjnej, Private Equity i Venture Capital oraz jurorka znana z telewizyjnego show „Dragons' Den – Jak zostać milionerem” pokieruje Radą Doradczą zespołu tworzącego innowacyjną kryptowalutę

Na czele Rady Doradczej spółki DasCoin, twórcy cyfrowej waluty opartej na technologii blockchain, będącej centralnym elementem systemu cyfrowych aktywów DasEcosystem, stanęła była bankier inwestycyjna i komercyjna, Anna Hejka.

Anna Hejka wnosi do DasCoin swoje bogate doświadczenie, jako założycielka ponad 20 firm, partner zarządzający sześcioma funduszami Private Equity i Venture Capital, bankier inwestycyjna i komercyjna oraz anioł biznesu, stając się pierwszą kobietą w Radzie i jednocześnie jej Przewodniczącą.

Anna Hejka jest doświadczoną przedsiębiorczynią, założycielką pięciu funduszy Private Equity i Venture Capital. Pracowała też jako dyrektor ds. bankowości korporacyjnej w JP Morgan Chase i jako bankier inwestycyjna w Salomon Brothers. Uhonorowana wieloma nagrodami, przyznano jej m.in. tytuły Globalnego Lidera Jutra Światowego Forum Ekonomicznego i Anioła Biznesu Roku Europejskiej Sieci Aniołów Biznesu, występowała też jako juror w polskiej edycji telewizyjnego show „Dragons' Den – Jak zostać milionerem”.

Anna Hejka dołączyła w ramach Rady do byłego doradcy w Białym Domu prof. Augustina Ha Ton Vinha, byłego wiceprezesa Volvo CE dr Eberharda Wedekinda i byłego dyrektora zarządzającego Compaq Computer Asia Pacific, wspierając projekt DasCoin w przygotowaniach do wejścia na giełdy publiczne 27 kwietnia 2018 roku.

Zdecydowałam się dołączyć do Rady Doradczej DasCoin, ponieważ firma ma szansę odnieść ogromny sukces. Jej cyfrowy, otwarty i współdzielony model biznesowy tworzy skalowalny ekosystem powiązanych ze sobą społeczności producentów i konsumentów. Jest ukoronowaniem pracy wielu wspaniałych ludzi, dzięki którym powstał. Projekt rozrasta się niezwykle dynamicznie. Jestem uhonorowana możliwością kierowania Radą DasCoin w tak przełomowym momencie”

– komentuje swoją nominację Anna Hejka.

DasCoin ma potencjał by zburzyć utarte schematy z korzyścią dla wszystkich konsumentów. Dlatego moim celem jest zapewnić wszystkim ciężko pracującym przy projekcie osobom jak najwięcej wsparcia, by mogły z sukcesem rozwijać to rewolucyjne rozwiązanie”

–  dodała Anna Hejka.

Zaangażowanie liderów biznesu kalibru Anny Hejki w naszej Radzie Doradczej to dowód na coraz większą siłę DasCoina. Do Rady, w której skład wchodzą wybitni międzynarodowi eksperci, Anna wnosi element przywództwa. Wspólnie współtworzymy DasCoin – międzynarodową walutę zaufania”

–  powiedział Michael Mathias, założyciel DasCoina.

Powołanie Anny Hejki na Przewodniczącą Rady Doradczej DasCoin Hong Kong miało miejsce równolegle z symbolicznym otwarciem cyfrowego ekosystemu – publikacją kodu źródłowego blockchaina na GitHubie.