Anna Hejka o krytycznym znaczeniu compliance

Anna Hejka, Niezależny Członek Rady Doradczej DasCoin w Hong Kongu, o krytycznym znaczeniu compliance i zgodności z lokalnymi przepisami prawa, regulacji rynku kryptowalut na świecie, oraz o tym, jak poszczególne kraje wdrażają innowacyjne rozwiązania przyszłości.

Compliance, czyli zgodność dla odniesienia sukcesu to coś, na czym teraz powinniśmy się skupić. Nadeszła przyszłość, jest nią blockchain. Uczynił on z zaufania dobro powszechne podobnie, jak stało się to w przypadku internetu i informacji. Zmiany przyspieszą w taki sposób, że pojedyncza spółka czy jeden człowiek nie nadążą za nimi. Dlatego tylko poleganie na ekosystemie spółek i grupie niezwykłych liderów może zagwarantować sukces. Jesteśmy siecią w pełni uwierzytelnionych użytkowników, która jest bardzo nietypowa na tle innych kryptowalut. Działamy na zasadzie współpracujących ze sobą elementów. Nasza struktura jest jednocześnie zdecentralizowana i wyważona. Co nadzwyczaj ważne – funkcjonujemy w oparciu o społeczność. Chcemy by nasza waluta cyfrowa DasCoin była akceptowana przez dziesiątki milionów punktów handlowych. Obecnie budujemy fundamenty nowego świata i musimy być pewni, że wszystko stoi w zgodności z nowymi przepisami. Naszą przewagą konkurencyjną jest to, że jesteśmy przyjaźni regulatorom i chcemy z nimi współpracować.

Anna Hejka o compliance w branży kryptowalut (video)
polskie napisy włącz w ustawieniach YouTube

Anna Hejka: Compliance so important

* film z polskimi napisami