Terry O'Hearn o nowych wyzwaniach w branży kryptowalut

Terry O'Hearn, założyciel i prezes DasFinancial, o konieczności podwyższania standardów w branży kryptowalut, wykorzystaniu przy transakcjach izby rozliczeniowej i stable coins, o tym jak zmieni się nasze funkcjonowanie, gdy wykorzystamy nowoczesne technologie w służbie ludzkości.

Kryptowaluty rządzą się swoimi prawami. Większość giełd kryptowalutowych powstała niemal w sposób organiczny, gdzieś w czyjejś piwnicy. Niektóre z nich stały się naprawdę dużymi podmiotami. Nasze podejście jest inne. Ponieważ myślimy o instytucjach w pełni zgodnych i funkcjonujących docelowo na w pełni uregulowanym rynku, chcemy wykorzystać izbę rozliczeniową, podmiot z odpowiednią licencją i w pełni zgodny. W DasFinancial zamierzamy emitować tzw. stable coins. To token, którego wartość jest powiązana z wartością jakiejś waluty. My powiążemy go z dolarem amerykańskim. Wartość tokena będzie taka sama jak wartość dolara. Klienci pozyskane stable coins będą mogli przetransferować do izby rozliczeniowej, niemal w formie obligacji na okaziciela i wypłacić. Pozwoli to na łatwe i bezproblemowe wypłacanie waluty tradycyjnej z giełd kryptowalut. Proces będzie odbywać się w sposób bardzo uregulowany. Dzięki temu klienci zyskają dostęp nie tylko do kryptowalut, ale również wielu walut tradycyjnych. Wierzymy, że to rozwiązanie stworzone w oparciu o blockchain wyznaczy standardy całej branży.

Terry O'Hearn o rozwoju branży kryptowalut (video)
polskie napisy włącz w ustawieniach YouTube

Terry O'Hearn: Introducing 'Project Apex' #NLRio18

* film z polskimi napisami