DasCoin zaoferował branży modowej usługi w modelu Blockchain as a Service – inauguracja na szczycie Wieży Eiffla

CEO DasCoin Michael Mathias (z lewej) oraz projektant Julien Fournie (z prawej)

Technologia, która napędza łańcuch bloków DasCoina, zostanie wykorzystana dla potrzeb branży modowej. Rozwiązanie oparte na blockchainie firmy umożliwi efektywne kosztowo zabezpieczanie projektów, uwierzytelnianie oryginalnych produktów i śledzenie pochodzenia materiałów. DasCoin planuje wdrożenie podobnych platform dedykowanych innym sektorom gospodarki.

26 marca w Paryżu, na szczycie Wieży Eiffla odbyło się prywatne, sponsorowane przez Dascoin wydarzenie dedykowane branży modowej. Spotkanie to było nie tylko pokazem światowej sławy projektanta Juliena Fournié, znanego z fuzji mody i technologii, lecz także okazją do ujawnienia szczegółów technicznych tego, w jaki sposób projektanci będą mogli chronić autorskie projekty przy pomocy technologii blockchain firmy DasCoin. Moda to jeden z wielu sektorów potrzebujących systemu, który pozwoli na bezpieczne przesyłanie informacji pomiędzy wieloma zaangażowanymi stronami. Ochrona własności intelektualnej w tym płynnym ekosystemie od dawna stanowi wyzwanie, a dotychczasowe rozwiązania są drogie i mało efektywne.

Narzędzie realizujące te potrzeby może okazać się przełomowe, o ile pomoże projektantom mody utrzymać kontrolę i decyzyjność względem wykorzystania ich autorskich kolekcji. Cieszę się, że mogę współpracować z DasCoin, aby osiągnąć ten cel

– powiedział Julien Fournié.

Fournié jest pionierem wykorzystania nowych technologii we francuskiej branży fashion. Od dawna jest zaangażowany w badania i rozwój narzędzi wzornictwa 3D z firmą Dassault Systemes, jest też ambasadorem wykorzystania urządzeń mobilnych dla projektantów marki Apple. DasCoin, firma rozwijająca szybką, bezpieczną i skalowalną technologię blockchain, ma ambicję stworzenia efektywnej metody ochrony projektów oraz uwierzytelniania produktów końcowych. Inteligentne kontrakty, zautomatyzowane umowy poufności i inne prawnie wiążące umowy sprawią, że projekty będą udostępniane tylko uwierzytelnionym partnerom a ich użycie będzie podlegało kontroli. Indywidualne projekty mogą być kodowane i rejestrowane na blockchain, co pozwoli udowodnić ich autentyczność. Wszystko ma się odbywać bezproblemowo, szybko i przy bardzo niskich kosztach, co oznacza, że żadna część łańcucha dostaw nie zostanie wykluczona.

Oprócz Juliena Fournié, w spotkaniu odbywającym się w słynnym salonie Gustave Eiffel w Wieży Eiffla uczestniczył także prezes firmy DasCoin Michael Mathias.

Nasza unikalna infrastruktura zapewnia szybkość, wydajność i bezpieczeństwo, które pozwalają nam oferować rozwiązania blockchain dla całej gamy branż, które ponoszą dziś ogromne nakłady w celu ochrony swojej pracy twórczej. Tworząc rozwiązanie dla branży modowej, mamy nadzieję, że nowe pokolenie projektantów będzie chroniło swoje dzieła w sposób efektywny kosztowo i skuteczny, wykorzystując moc technologii opracowanej przez nas w DasCoin

– powiedział Michael Mathias.

W niedalekiej przyszłości chcemy zaproponować oparte o blockchain usługi wielu innym branżom. Czeka na nie branża muzyczna, rozrywkowa, filmowa i sportowa. Nadchodzi wiele nowości. Już dziś funkcjonują branżowe blockchainy, między innymi w sektorze bankowym, ubezpieczeń czy w świecie logistyki i łańcucha dostaw. Spodziewamy się ogromnej ilości innowacji w tym obszarze

– dodał Michael Mathias.

Das Coin_Julien Fournie_108.jpgDas Coin_Julien Fournie_135.jpgDas Coin_Julien Fournie_014.jpg

O DasCoin

DasCoin (DASC) to   kolejny krok w ewolucji pieniądza, oparty na technologii blockchain   sposób przechowywania i wymiany wartości oraz centralny element   DasEcosystem, innowacyjnego systemu cyfrowych aktywów. Opracowany z   myślą o optymalizacji zalet i eliminacji wad walut będących obecnie w   obiegu. DasCoin jest szybki, wydajny, stabilny, bezpieczny i  skalowalny.

Twórcy  DasCoin wdrażają udoskonaloną walutę cyfrową.  Jej przewagą nad innymi  rozwiązaniami jest wysoka efektywność  operacyjna, zwiększona pojemność w  zakresie liczby przetwarzanych  transakcji, rozproszona dystrybucja,  lepsze zarządzanie i pełna  zgodność z regulacjami. Chroniony przez  najbardziej zaawansowane  protokoły bezpieczeństwa oraz koncesjonowany  blockchain, DasCoin jest  pionierem w branży, który pretenduje by  dołączyć do konwencjonalnych  walut głównego obiegu, jako pierwsza  powszechna cyfrowa waluta świata.

DasCoin  to w pełni  uwierzytelniona (KYC) globalna społeczność użytkowników,  koncesjonowana  technologia blockchain, zintegrowany ekosystem,  zdecentralizowany  portfel cyfrowy, oparty na systemie motywacyjnym  model marketingowy,  najlepsza w swojej klasie technologia transakcyjna  oraz cechujący się  interoperacyjnością protokół blockchain.

Więcej informacji na:
https://dascoin.com/pl/ (PL),
https://dascoin.prowly.com/ (PL)
https://dascoinexplorer.com (EN).

O NetLeaders

Rozwój   DasEkosystemu opiera się na NetLeaders, globalnej społeczności   funkcjonującej w oparciu o system zachęt. Wynagradzając użytkowników za   rozbudowę sieci i dając szansę nowym członkom, NetLeaders zapewnia   dynamiczny rozwój sieci w ramach długoterminowej strategii i w  warunkach  pełnej skalowalności. To nowy standard w sposobie rozwoju  sieci i  wynagradzaniu członków budowanych społeczności.

Więcej informacji na:
https://netleaders.com/pl/ (PL).

Dodatkowe informacje na temat DasCoin

Blockchain DasCoina potwierdza transakcje w zaledwie 6 sekund, czas ten nie wydłuży się mimo stałego rozwoju sieci.

Blockchain   DasCoina realizuje ponad 100 000 transakcji na sekundę, co umożliwia   efektywne wykorzystanie tej technologii w biznesie, bez ryzyka   przestojów.

W połączeniu z bezpiecznym portfelem cyfrowym,   spektrum usług i aplikacji, technologia DasCoin jest sercem   DasEcosystem, najbardziej zintegrowanego ekosystemu blockchain na   świecie.

DasPay to pierwszy mobilny portfel kryptowalutowy,  który  ma umożliwić płacenie DasCoinem w sieci 60 milionów punktów   usługowo-handlowych, bezpośrednio z poziomu smartfona. Stworzona   wspólnie z partnerem technologicznym Carta Worldwide, aplikacja DasPay   ma umożliwić każdej firmie akceptującej Visa i Mastercard akceptowanie   DasCoin, bez ingerencji w używaną w punkcie sprzedaży technologię.   Debiut DasPay przygotowywany jest na 2018 rok.

Koncesjonowany   blockchain DasCoina oznacza, że każdy z węzłów (nods) jest  zweryfikowany  i posiada licencję a portfel cyfrowy WebWallet wymaga od  uczestników  społeczności pełnego uwierzytelnienia zgodnie z procedurą  KYC (Know Your  Customer – „Poznaj Swojego Klienta”) i użycia  validatora, fizycznego  urządzenia szyfrującego do autoryzacji dostępu i  ochrony środków.

Zarówno  konsumenci, jak i partnerzy mają  obowiązek przejść procedurę  uwierzytelnienia KYC, jeszcze zanim dołączą  do społeczności, co zapewnia  wyższy poziom zgodności (compliance) i  spójność ze standardami AML  (Anti-Money Laundering) i CFT (Countering  Financing Terrorism).

Dzięki  responsywnemu i przejrzystemu  systemowi zarządzania DasCoin może  dostosowywać się szybko do zmian  regulacyjnych, w zakresie ładu  korporacyjnego i compliance oraz nowych  wymagań w otoczeniu  konkurencyjnym.

DasCoin utrzymuje i rozwija  swoją infrastrukturę  zgodnie ze światowymi standardami, przewidując  przyszłe trendy i ryzyka  po to, aby zagwarantować najwyższy poziom  bezpieczeństwa systemu.

Przyjazna środowisku naturalnemu technologia blockchain zużywa minimum zasobów energii bez uszczerbku na wydajności systemu.

Blockchain   DasCoina został uruchomiony 31 marca 2017 roku w Zurichu. W procesie   mintingu, gdzie całkowita podaż ograniczona jest do 8,5 miliardów   jednostek, pozyskano już ponad 600 milionów DasCoinów.

Kontakt dla mediów:

Biuro Prasowe DasCoin